Puolan rajaa ylitettäessä tai jossain niillä main matkalle antoi pikku kipinän miliisien pysäytys ja passitarkastus, olin vielä juuri mennyt bussin takaosaan koomaamaan omalta paikaltani ja henkilökortti oli bussin etuosassa. Onneks kerkesin rynnätä takaisin paikalleni. Miliisimies meni istuinten ohi taskulampulla passeja tarkastaen agressiivisen näköisenä. Eikä siinä viellä kaikki, about sata kilometriä eteenpäin tuli uusi tarkastus jossa henkkarit vietiin kädestä ja miliisi vei ne poliisi autoon. Monttu auki siinä jäi väkisinkin miettimäön että mitä tapahtuu, on sen verran uutta meikäläiselle eikä matkalla muualle ole edes juuri miliisejä näkynyt. The heatenings were very real! Onneksi vartin odottelun jälkeen poliisi setä toi passit bussikuskille joka jakoi ne sitten odottavalle yleisölle.

DSC_0188.jpg

DSC_0190.jpg

Varsovan keskustaan päästiin kuin päästiinkin vaikka loppumatkasta vaikutti siltä että bussi jatkaa matkaa berliiniin pysähtymättä. Varsovan kaupungin koko ja arkkitehtuuri yllätti totaalisesti ja kapitalismin merkkejä (mäkkäreitä) oli parin kilsan matkalla enemmän kun koko suomessa yhteensä vain hieman liioteltuna. Pysäkiltä suunnattiin siis mäkkiin nopean ruoan ja ilmaisen wifin toivossa.

DSC_0201.jpg

DSC_0199.jpg

Kello oli niin paljon että nopea surffaus hotels.comin sovellukseen ja halvin hostelli nukkumista varten mitä löytyi. Hintaa hostelli yölle tuli huimat 12e per nuppi. Varsovassa gps toimi yllättävän hyvin ja matkaa hostellille oli vajaat 3km. Reippaan kävelyn aikana ei kerennyt kylmä tulla mutta matkaan pientä lämpöä toi paikalliset känniset slaavilaiset jotka kierrettiin suosiolla kadun toiselta puolelta. Onneksemme poliiseja partioi joka puolella minne päätään käänti ja ne toivat lisäturvaa yölliselle kävelylle. Navigaattorin neuvoessa meidät määränpäähän edessä häämötti iso hieno wine & bistro hotel joka näytti varsin lupaavalta, kunnes kävelimme oikeaan määränpäähän pari korttelia alempana. Heitin kavereille läpällä edessä häämöttävästä ränsistyneestä rakennuksesta että tuo on varmaan meidän hostelli ja sehän se oli. Sillon hajos (no mutta mitäpä siihen hintaan voi odottaa).

Hostellin ovikelloa painaessa olo oli epätodellinen ja sisään astuessa hostellin "respaan" todellisuus iski naamalle. Esittäydyin rallienglannilla ja kerroin varanneeni huoneen kolmelle, respan virkailja repesi ja tuumasi että " its a bit bigger room theres a 8 beds ". Neiti neuvoi meidät toiseen kerrokseen josta huoneen ovi löytyi ja huoneessa todella oli kahdeksan sänkyä mutta ei vessaa eikä suihkua. Noh ihan sama täällä voi nukkua muutaman tunnin ja huomenna jatkaa matkaa. Päällimmäisenä mielessä pyöri ajatus että harmi kun ei tullut rasvaa mukaan että ois voinu arvotavarat piilottaa kakkoseen yön  ja nukkumisen ajaksi.

DSC_0205.jpg

Hostellista kuitenkin löytyi ilmainen wifi ja päästiin katsomaan jatkoyhteyksiä huomisen päivän reissulle. Nyt parin tunnin unet ja aamulla rumba jatkuu, onneksi kohta päästään Prahaan asettumaan pariksi päivää ja pääsee vetäsemään kunnon lärvit.